dissabte, 15 de setembre del 2012

Propera estació: eleccions

Publicat el dissabte 15 de setembre de 2012 al diari El Punt Avui
Després de la Diada, no esperem un trencament immediat amb Espanya o que el govern o els diputats actuals facin cap pas per avançar cap a l'estat propi. Així com el protagonisme de la manifestació de l'Onze de Setembre va ser del poble i no pas dels polítics, per aconseguir la independència també serà el poble qui haurà de fer el pas. I serà en les properes eleccions.

El president Mas ha pres nota del missatge clar i català de la manifestació, i es troba en aquella situació dels acudits de Gila, en què el general demana un voluntari per a una missió arriscada als soldats posats en fila, i tots menys un fan un pas enrere i deixen l'incaut com a voluntari sisplau-per-força. El seu pla de transició nacional ha quedar superat pel clamor popular, i fa bé d'acceptar-ho i de moure fitxa. Pot ser que avanci les eleccions o que faci tot el possible per evitar-ho i esgotar la legislatura. No passa res. No se li pot exigir, a un govern, que renunciï al mandat de les urnes. Tampoc no vindrà d'un mesos. Si cal esgotar-la, esperarem. Tinguem clar, però, que el punt d'inflexió seran les properes eleccions. Les manifestacions estan molt bé perquè obliguen els líders a prendre partit i posen sobre la taula una independència que en molts àmbits era un tema tabú fins fa quatre dies. Però el que compta de veritat en una democràcia són les urnes, els vots. És en les properes eleccions quan els catalans exercirem de veritat el nostre dret a decidir.
Com a militants, o com a simples votants, hem d'exigir als partits que es presentin a les properes eleccions amb una posició clara. Si pot
ser, amb un programa electoral d'una sola línia. El PSC pot apostar per la il·lusió de federar-se amb qui no vol federar-se amb ningú. El PP, per una Espanya una grande y libre, i CiU, ERC, Iniciativa i SI (si escolten el clam dels seus militants i votants) per l'estat propi. No calen coalicions ni fronts populars. Només cal que s'hi presentin amb una posició clara i inequívoca. El Parlament sorgit de les properes eleccions ha de tenir un mandat popular clar per declarar la independència en seu parlamentària, convocar un referèndum de ratificació i iniciar un procés ordenat de secessió segons les regles del joc internacionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada