dissabte, 15 de febrer del 2014

Blindatges i garanties

Publicat el 15/02/14 al Diari El Punt Avui

El Parlament de Catalunya va aprovar dies enrere una nova llei d'horaris comercials amb l'objectiu de protegir el model català de petits i mitjans comerços de proximitat, davant la normativa espanyola, que aposta per la liberalització i envaeix les competències de la Generalitat en la matèria. La notícia, però, és la candidesa amb què els diferents parlamentaris catalans van declarar tots cofois que la nova llei catalana “blinda” el model català davant la llei espanyola. Beneits!
Paral·lelament, hem sabut que el govern de Madrid vol recentralitzar el servei meteorològic en l'agència estatal de meteorologia. El conseller Vila, però, va explicar ahir a la premsa que havia rebut “garanties” de l'Estat espanyol que tal procés no es durà a terme i que el centenari Servei Meteorològic de Catalunya serà respectat. Beneit!
Em van tornar a la memòria les declaracions del govern català i de l'oposició després d'aprovar la llei d'educació del 2009, fent servir les mateixes paraules: la nova llei “blindava” i “garantia” les competències catalanes en matèria d'ensenyament i especialment el sistema d'immersió lingüística. El ministre Wert, en llegir aquestes declaracions, va començar a riure el 2009 i encara avui, el 2014, riu. Beneits!
De la mateixa manera, les disposicions addicionals de l'Estatut vigent “blindaven” i “garantien” inversions i finançament per a Catalunya. Beneits!
L'únic blindatge, l'única garantia real i efectiva d'autogovern es diu independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada