dissabte, 15 de desembre del 2012

Paciència

Publicat el dissabte 15/12/2012 al diari El Punt Avui

L'etiqueta #tenimpressa fa temps que està instal·lada a les xarxes socials, però el moment actual ens demana tot el contrari. No es tracta de perdre el nord, o d'oblidar l'objectiu, sinó d'entendre que estem davant d'una ocasió històrica que ens demana la màxima concentració. No ens podem equivocar.
Tenim al davant una oportunitat única en 300 anys, i si no fem les coses bé, no resistirem 300 anys més sense veure la nostra cultura i la nostra llengua diluïdes i absorbides sense remei.
Que el soroll del moment i el bombardeig mediàtic i polític –que no ha fet més que començar-- no ens facin perdre la dimensió de la conquesta del poble català: per primer cop en 300 anys, hem atorgat als nostres representats polítics, per àmplia majoria, un mandat inequívoc per convocar un referèndum d'independència.
Tenim l'obligació de fer les coses bé, però. Hi ha una sèrie de passos que hem de dur a terme, alguns dels quals inclouen el conflicte institucional amb la legalitat espanyola, i hem de tenir el cap fred per suportar l'intensitat del procés. Espanya farà el que fa qualsevol estat que veu amenaçada la seva integritat territorial: farà servir totes les eines, netes i brutes, per impedir la independència de Catalunya.
D'altra banda, acceptem que no tindrem cap suport internacional, cap ni un, previ a la independència. Estarem sols, ben sols.
Tinguem-ho clar, tot plegat, perquè serà molt dur, però la recompensa s'ho val.
Quina és aquesta recompensa? Doncs és quelcom més que la satisfacció individual i col·lectiva d'aconseguir el reconeixement ple de la identitat nacional. És l'única alternativa real i possible per sortir de la crisi --que no és només econòmica-- i assegurar el present i el futur del nostres fills i els nostres avis. Cal tenir sempre present que totes i cadascuna de les retallades s'haurien pogut evitar si Catalunya disposés dels recursos fiscals que genera, i que ningú faria servir la llengua i la cultura com a arma llancívola perquè s'imposaria el consens social majoritari.
Tinguem paciència, doncs. Si fem les coses bé, ens en sortirem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada